28 Ocak 2011 Cuma

GPO Kullanarak Windows 7 Clientlarda UAC Nasıl Kapatılır

Windows Server 2008 GPO ile Windows 7 clientlarınızda UAC (User Access Control) nin nasıl devre dışı bırakılacağını görebilirsiniz.Öncelikle Standart bir kullanıcımız ile Windwos 7 de gelişmiş sistem özelliklerine erişmeye çalışalım. Kullanıcımız User haklarına sahip olduğu için hali hazırda erişim sağlasa bie kaynaklarımızı değiştiremez, fakat bu denetimden önce UAC bizi uyarıyor.

Makalenin Devamını okumak için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız.

http://www.mshowto.org/gpo-kullanarak-windows-7-clientlarda-uac-nasil-kapatilir.html

17 Ocak 2011 Pazartesi

Windows 7 ve 2008 R2 Native VHD Boot

Sanal Makinalarla ilgilenenler bilirler : Microsoft’un uzunca süredir kullandığımız bazı sanallaştırma yazılımları vardır. Bunların da başında Microsoft Virtual PC ve Virtual Server gelmekte. Bu yazılımlar ile bilgisayarınız üzerinde, sanal makina dediğimiz işletim sistemleri kurabilirsiniz. Bunlar sizin host dediğimiz fiziksel bilgisayarınız ve işletim sisteminiz üzerinde çalışan, bilgisayarınızın ram, disk, cpu, ses kartı, ethernet kartı vb. Kaynakları kullanabilen bilgisayarlardır.

Makalenin Devamını okumak için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız.

http://www.mshowto.org/native-vhd-boot.html

15 Ocak 2011 Cumartesi

Windows Server 2008 R2 ‘de System State Backup ve Restore İşlemi

Bu makalede değerli Mshowto okurlarına Windows Server 2008 R2 işletim sistemi kurulu ve üzerinde Active Directory yapılandırılmış bir sunucuda System State yedeğinin alınması ve herhangi bir sistem felaketi durumunda bu alınan yedekten dönme işlemini anlatacağım.
Amacımız her zamanki gibi Windows Server 2008 R2 özelliğini kullanarak işlem yapmak.

Makalenin devamı için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız.

http://www.mshowto.org/windows-server-2008-r2-de-system-state-backup-ve-restore-islemi.html

4 Ocak 2011 Salı

Server 2008 Terminal Hizmeti ve Remoteapp Kurulumu

Microsoft un terminal hizmetleri tarafında server 2008 ile beraber gelen hizmetlerden biri olan TS Remote App, daha önce kullanıcıların her birinin ayrı bir oturum açarak kullandıkları uygulamaları çok daha az donanım kaynağı tüketerek ve fiziksel anlamda bir oturum açmadan istemci tarafında çalıştırılabilmesini sağlamaktadır. Daha önce istemcinin sunucu tarafında bir uygulama çalıştırabilmesi için öncelikle RDC ile TS üzerinden kendi oturumunu alması daha sonra kendi oturumundaki uygulamayı çalıştırması gerekmekteydi.

Makalenin Devamı için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

http://www.mshowto.org/server-2008-terminal-hizmeti-ve-remoteapp-kurulumu.html